suvikõrvitsaid
baklažaane
rohelist paprikat
punast paprikat
sibulat, küüslauku
tomateid (koorida, st keevas vees minutikene leotada ja siis saab koore maha võtta), aga võib ka konservtomateid, kui pole hooaeg. Konservtomatite puhul on alati hooaeg ;)
kui tomateid, mida raatsiks ära teha, pole liiga palju, siis ka natuke tomatipastat
maitsestamiseks sobib tüümian vms vahemere ürdisegu
sool, pipar
Kõik asjad tuleb ära tükeldada keskmise suurusega juppideks-kuubikuteks. Väga väikeseks pole mõtet.
Mina panin haudumispoti põhja oliiviõli, sest see hakkas käest ära minema (tavaliselt oliiviõliga ma ei prae) ja viskasin esmalt sinna kergelt praadima sibulad. Seejärel praadisin läbi baklažaanid. Siis viskasin sisse kõik muu ja lasin umbes tund aega haududa. Gatoova.
Sobib süüa hästi kuskussiga, aga ma kujutan ette ka suvalise pastaga. Või riisiga. Või tatraga.
No comments:
Post a Comment